!!!☢ musfirahmohamed  ツ ©!!!

I never built these walls to keep people out. I built them to see who cares enough to take the time to knock them down.♥

Saturday, December 31, 2011

bye2 2011


assalamualaikum.
finally have the motive to write my last post of this year . 
haha . 
btw happy becoming new year to all .
azam tahun baru is ,...
sebenarnya tiap2 tahun macam takde azam . 
aku just buat benda yang aku rasa perlu . 
pon2 . 
hakikatnya memang aku tak pernah berazam pon sepanjang aku hidup kat dunia ni . 
aku berazam on the spot tu slalu la . 
tapi azam tahun baru macam ta penah je . 
malam new year ni jugak la nak bersin je.
tadi mama soh makan ubat aku malas .
lebih kepada taknak sebenarnya . 
side effect byk kot kalo makan ubat tuh . 
haha . 
dah la . 
bye2 . 
assalamualaikum






takde sumber inspirasi na edit gambo tuh .

bye2

assalamualaikum .
it maybe the last post for the year 2011 . aku try merapu sebelum tibanya tahun 2012 nanti . pabila menjelmanye ahun 2012 *nada pemegang cap mohor na umum raya tau . sebahagian besar sesuatu perkara akan hilang . sedih betol . and the thhings are . 1.perasaan ingin bersuka ria . sbb utama adalah , aku CANDIDATE SPM 2012 . arghhhhhh tidaaaaaaaaak . baru perasan . cepat jugak duration 16 tahun 10 bulan  15 hari kan . i miss my kindergarten moments . tadi tiba2 je tersembang ngn mama plus kakak pasal sekolah rendah dulu . bila difikirkan balik , aku ni memang nakal masa sekolah rendah . bayangkan budak darjah 2 boleh buli  prefect darjah 6 . bhahaha . merangkap jiran tetangga kat rumah dulu . memang tak dapat disangkal lagi . aku memang nakal sejak zaman azali lagi . ok fine stop . 2.aku kehilangan kebebasan . alasannye , aku akan utamakan SPM aku dari bergiat nakal macam selalu . *nakal ke aku sekarang ni . 3.aku akan kehilangan persahabatan dengan alam semesta *da start merapu , sebab aku kene jalinkan persahabatan dengan buku . haha . 4.i'll lost my precious class teacher . t.t . ni memang buat aku nangis . sapa nak marah kalau aku tertidur dalam kelas . o.O . dengan sape aku na maen2 dalam kelas math . sedihnye . to you , sorry sbb suka main plus tidur dalam kelas . lagi satu . sorry sbb slalu malukan cikgu . hehe . bukan sengaje yer .

...miss the last moment with you...
whee~~ . dah2 . malas na sedih2 ag da . think for my spm pulak sekarang nie . ^_^



permata yang dicari

copy =="

assalamualaikum .
sebelum aku paste bende yang aku copy tadi nak bagi tau yang jangan marah aku kalau terCOPY status fb sesape . hehe . aku cakap awal2 ni . aku COPY je . jangan marah . tawu .

Death came to a guy and
said:
"My friend today is your
day"
Guy:"But i'm not ready!".
Death said:"Well your name
is the next on my list...".
Guy:"Okay why don't you
take a
seat and I will get you
something
to eat before we go?"
Death:"All right.. ".
The guy gave death some
food
with sleeping pills in it,
death
finished eating and fell into a
deep sleep.
The guy took the list &
removed his name from
top of the list and put into
the bottom of the list.
When death woke up he
said to
the guy:"Because you have
been so very nice to me, I
will start from the BOTTOM
of the list.." !!!
Moral: What ever is written
in your destiny ... Will
never change,no matter
how much u try to change.

normal la . tetibe rase cam suka pulak kat dialog atas nieyh . bukan senang nak tengok aku main copy2 ni . i mean copy status larh . malas nak snap page . so copy je la . kalau snap page banyak procedure . haha . entah la tetibe rase cam terharu bace status niey . *takde kene ngene ngn TERHARU . haha . 31december2011 . lagi 22 jam 37 min nak masok tahun baru . well . 2011 is the most happiersadnessbusierenjoyingspechlessangry year ever . *bace la korang kalo nak . sepatotnye yg ni tok post ambang new year . nanti copy balek . susah ape . haha . dah la..bosan dah ni . assalamualaikum



terjumpa status kat fb

Friday, December 30, 2011

robot

assalamualaikum .
and now i can feel the keyboard . hahaha . dah 2 hari keyboard ni rosak . and then boleh pulak bende ni elok tanpa dibaiki . memang aku rase die touching ngn aku kot . haha . takde istilah touching bagi bende yg diprogramkan macam robot . hurm . talking bout robot kan . i feel like i'm gonna be a robot in year 2012 . sbb aku rasa yang jadual aku akan penuh form monday to friday at school . huh . belom buka skolah lagi dah dapat rase tekanan yang akan datang . hurm . from now on , i'll declare myself as a robot for the last year for me in school.....assalamualaikum




dua hari nantikan keyboard ni back to normal

Wednesday, December 28, 2011

=,=" III


assalamualaikum .
berdasarkan status fb aku yg kat atas ni , memang something wrong pon ngn hotak aku yang beratnye 1.2 kg nieyh . dari start bangon tidur tadi sampai la sekarang . after bangun tido tadi kakak aku soh buang sawang ngn lap kipas . cuba bayangkan , bilik aku tu da la tinggi . so kene panjat tangga untuk settlekn kerje tu . aku ni da la kurang tinggi . so dengan muka penoh cuak pegi la amek tangga . after tu pakai spek . bukan sbb takot habuk masok mata . tapi takot ta nmpak sawang tuh . ni yang aku na buat google yang ade power . ala yg slalu orang pakai waktu berenang tuh . senang sikit na buang sawang . nak tumbok cili ganas2 pon boleh . ta risau mata masok cili sbb dah secure habis . haha . ok fine . angan2 kosong dah start dah . mase na lap kipas tu kene adventure siket . sbb kipas tu tinggi sangat . gayat kot . after lap tu teros pening pale sbb gayat sangat . tgh pening kepale tu boleyh senyum sorang2 lagi . sebab teringat mase form 3 after lap kipas tetibe dapat mesej of the day . haha .  pastu jalankn hidop cm biasa . ap lagi on9 la . aku rasa kalau aku kene kidnap pastu na bg aku diam senang je . bagi aku lappy ngn broadband . sure senyap . pastu nanti polis datang serbu sbb aku pegi buat repot on9 . ade ke report on9 = =" . pastu malam tadi tibe2 je aku ngamok . entah la nape aku marah sgt . after tu aku pon makan bihun segera . sup dia org buat cair je . aku buat tadi pekat dah tahap mushroom soup pizza hut . aku pon pelik kenapa . bfore makan tu aku g buat air . aku g blender RAMBUTAN . ahahah . maybe kalo buat survey 1 daripada 20 orang je yg buat ni aku rase . tapi not bad la. sedap jugak . haha . dah la aku letak dalam botol pastu letak dalam freezer semata mata na bg sejuk cepat .


ok fine . gamba ta berapa nak cantik sbb pakai cam phone . keluar je dari freezer dah jadi keras . baru aku prasan yang aku letak dalam tuh lebih dari 2 jam . hahaha . hari ni aku terlebih mimpi kot . tu la pasal terlebih tebiat pulak hari ni . ok la . nanti kalo aku jadi gile melalot dalam post ni free2 je . assalamualaikum



mesej tu buat aku senyum sorang2...bhahaha...lawak siot... =D

Monday, December 26, 2011

=,=" II

assalamualaikum.
cop. semalam aku janji na bg tau asal aku ta buat post for the sec day kn . hehe . lupe pulak . aku ta buat sebb aku MALAS . *suke hati la na buat ap pon . malam tu tibe2 abah ajak pegi .... jap aku da lupe name die . tp pegi makan la . kt satu restoran tu . restoran terapung . ala restoran atas air . tapi serious dah sampai rasa cam tak nak masok sebb aku ni mabok laut la . sampai2 terus duduk atas kerusi ta gerak2 dah . duduk ats kerusi je pon dah pening macam naik feri . dah la pelayan tu lalu lalang kat area meja aku tempat tu macam begerak . rasa macam nak hentikan org yang lalu lalang . dah la makanan rasenye sume makanan laut . sampai je makanan aku ta sentuh langsong udang ngn ketam . huh . makan cepat2 and then berusaha buat muka kesian ajak abah aku balik . kakak ngn mama dah gelak tgok aku . hehe . balik tu teros on9 . tetibe rase nyesal pulak ta makan byk2 tadi . dah pening na makan cm ne . nasib baik before pegi tu mama pegi pasar malam beli makanan . tapi da masok lam peti ais . disebabkan malas na bagi panas aku juz bawak keluar and then letak bwh kipas . jadikan makanan tu suhu bilik dulu baru makan .


ni after keluarkn dari peti *foam pon ta buang ag


time na hilangkn kesejukan die maybe

ni pulak makanan aku malam nieyh . ta berusik ag dari td . nape . nak? meh sini amek sendiri. tu bukn thousand islan erk . ni campuran sos cili ngn mayonis . *enterframe pulak pendrive aku tuh . dah la goreng dalam gelap . lampu tibe2 pulak rosak . mrajok kot . dah 2 malam mama ta gune dapor tu tok masak . haha..

dah arh chiou . na pegi breakfast . hehe . assalamualaikum


at least aku tau ko still ingat kat aku walo lame ta betego =D

Sunday, December 25, 2011

=,="

assalamualaikum
dah dua hari aku tak post mende gila2 kat sini kan . almaklum lah "tempat meluahkan isi hati yang tak terluah" *tebiat ap aku nieyh . 2 hari lepas ta buat post sebb no idea na buat pasal ap . lagi pon on lambat hari tu . on kol 9 lebih coz siang tu pegi jalan2 dengan family . happy coz da beli buku text yang hilang tu . jap2 cari gamba buku tu . malas pulak na snap buku tu sbb lam bilik . 


yang colour biru kuning tu tau . yang ade burung gagak tu *mcm gmba burung je = =" . first time hilang buku teks sejak 10 taon sekolah ni tawu tak . sampai kakak aku ckp "11 taon akak dok skolah ta pena hilang buku teks lagi " . sian betol aku . untuk mempetahankan diri aku pon jawab la "kak , better la org bg hilang buku yang paling kecik dan nipis yang ade dalam locker tu darpd bg hilang buku akaun tu , dah la besa tebal pulak tu" . =D . exited dpt bela diri . bukn saje pon bg hilang . dah mmg aku ta jumpe buku tu . hehe . maybe missplaced or ade org amek *ta baik tudoh org tnpe bukti . hehehe . balik umah mandi dulu baru on9 . ta sampai setengah hari aku takde , tu pon ade jugak org pelik aku ta on9 . memang muke aku slalu ade erk list friend on9 = =" . hehe . dah arh . jap ag aku update sal semalam pulak . na pegi tdo dulu lah . dah kira tabiat tdo after azan subuh berkumandang . heheh . org stay after subuh . aku pulak stay tunggu subuh .assalamualaikum





aku pon tak tau na ubah tabiat ni cmne.....wink2 =,=

Friday, December 23, 2011

datang ta diundang

assalamualaikum
cop jap  . ni la akibatnye kalo makan lambat . gastric datang tanpa diundang . ta saba betol na tunggu hari raya 'gastric' ni pon . sumpa sakit perot gila . sampai terbongkok bongkok aku cari makanan tadi . fuh , dah la . nothing to 'story' . bye2 . assalamualaikum

kesakitan yang amat

Thursday, December 22, 2011

transfer a.k.a tranformers

assalamualaikum .
ok fine . dah habis transfer gambar from main page pegi page lain . serabut kot main page aku . tapi pape pon memang aku suka keadaan yang berserabut . taktau kenapa memang suka serabutkan diri sendiri . kalau tenang tak boleh nak concentrate dekat bende lain . tak caye sudah kalo otak aku memang mcam tuh . ade bukti tau tak . involving my final exam ag lak tu . kalau na tau tanye sendiri . hush2 . nak tau tak , hari ni sepanjang hari aku dengar satu lagu je from first i start the pc .  lagu yang tengah aku pasang kat blog ni la . tak tau la ape mimpi kan . slalu pasang player yg da memang kumpulkan fav songs. demam ape pon aku tak paham . memang aku ta pena paham diri sendiri pon . fuh . jap2 . tetibe rase lapo semacam . da la tadi tido dari kol 6 ptg sampai kol 9 mlm . rentas maghrib tuh . penangan makan ubat lah tuh . tu pon kalo tak malas na bangun . winky2 . jap ag pegi selongkar dapor tuh . hehe . baru teringat td aku makan sikit je sbb tknak terpakse makan ubat lagi . kang free2 aku tdo sampai sok pagi tak terjage. hehe . dah la malas na taip dah . assalamualaikum



permata yang dicari maybe da menghilangkan diri

Wednesday, December 21, 2011

hilang idea

assalamualaikum
for the sec time kakak aku curi ta bg balek lappy ni . sampai pukul 1 pulak tu . plus td aku mati kutu tak tau na buat ap . ye la . kakak aku pegi buat video call , memang aku ckp sorang2 la . adek aku sorng maen computer , yang lagi sorang tengok tv . so aku na main ngan sape . takkan na main chess sorang2 kot . tebiat namenye . suddenly aku terfikir leceh pulak adik bradik 4 orang . tp aku tak nak adk bradik ramai2 . winky2 . actually mama soh tdo awal . td die soh aku pakai ape mende tah name bende ni . tp yg aku tau adik bradik ngn super kino . mama kate aku ni banyk penyakit . eyh bukn penyakit merbahaya oke . penyakit yang suke selsema and batuk tak benti and so on . tp aku ase takde la byk sangat . lantak la . hehe . tp sampai sekarang aku tak tdo lagi . haha . memang aku nakal pon . so what . hehe .



tak penah ade kaitan dengan tajok

Tuesday, December 20, 2011

half transformation

assalamualaikum
ok fine . blog aku da ubah colour dah . from yellow to blue . sampi tulisan pon aku da ubah warne biru tau tak . ye la , dah ramai sgt orang bising asal masuk blog aku sure sakit mata sebab tulisan terang sangat . tu la dulu aku cadangkan pakai cermin mata hitam sebelum masuk blog aku supaya sinaran yang kene tak terasa sangat . winky2 . taknak denga cakap aku sape suruh . disebabkan oleh aku ni ade sifat prihatin , so aku tuka la colour font sekali . hehe . memandangkan background dah colour biru . dengan shoutbox sekali aku buat lain pakai colour biru . lagu pon ubah jugak . a meaningful  song for me...hahaha. dah la . tengah pagi kang da takde idea nak post . hehe



dialah permata yang dicari yg baru aku jumpe dekat dalam otak aku

tabiat

assalamualaikum
memang tabiat aku pagi buta macam ni sebelum tido memang sama je erk . dah macam jadual terlaras . tapi pagi ni lain sikit . tiba2 aku rasa lapar tadi . so aku pegi la selongkar bawah tudung saji tu . hehehe . sebelum mama tido dia ada cakap yang sup ayam bawah tudung saji and kalau nak makan , nasi dalam periuk . dengan aman bahagia pukul 2.54 a.m. tadi aku pegi bersahur . hahaha . macam nak puasa je esok . sekarang ni tengah kekenyangan la . tiba2 rasa bahagia pulak sebab takde sapa kacau aku makan . hehe . ok fine . na pegi jalankan tabiat yang lain seperti tonton vid UNIC before masa tuk aku tidur . winky2 .





tabiat buat post sebelum tidur adalah satu kewajiban yg harus dijalankan untuk hari ni je la...haha =D

Monday, December 19, 2011

=D

assalamualaikum...
aku tak tau sejak bila aku terbuka pintu hati nak forward mesej yg aku bace . tapi memang hari ni otak aku dah cramp kot . dari pagi tadi rasanya sakit semacam je kepala . 

MENINGGALKN SOLAT SETIAP WAKTU

* SUBUH : Dia akan disiksa selama 60 tahun didalam neraka.


* ZUHUR : Dosanya seperti membunuh 1000 jiwa orang Islam

.
* ASAR : Dosanya sprti mruntuhkn ka'bah.


* MAGHRIB : Dosanya seperti berzina dengan orang tua sendiri



* ISYA' : Allah tidak redha ia hidup di bumi Allah & di segerakan agar ia mencri tempat lain.

Barang siapa yang menyebarkan text ni ke umat Islam yang lain, percayalah anda akan memperoleh pahala



 kerana secara tidak langsung anda telah mengingatkan antara satu sama lain...


maybe kebosanan yang makin menguasai diri buat aku laksanakan semua ni . hehe . tade keje selain merepek . haha . semalam isi borang hostel dah rupe doktor isi rekod kesihatan pesakit . sape soh aku tulis atas katil plus dalam keadaan yg bosan . meja ade byk , katil jugak aku pilih . =D






ABAIKAN BENDA NIEYH

18dec2011

assalamualaikum
18 december 2011 . dapur rumah aku berasap coz mama buat cucur petang tadi je . breakfast aku tak amek tau pon . bukan aku makan pon . free2 muntah after breakfast kang . lunch dekat rumah jiran . hahahaha . kenduri daa . selang 3/4 buah rumah je . jiran tetangga yang selalu jadi teman melepak mama . nasi kat kenduri tadi cantik kot . warna warni . malas lah nak snap pic tadi . tapi ade lam peti sejuk tu ha . mama kate nasi tu nama dia "nasi HUJAN PANAS" . aku tau la cuaca sekarang ni tengah hujan dan panas . first time kot jumpa . tu yang exited semacam je nak makan . balik dari kenduri terus sakit perut . ye la . perut kosong terus sumbat dengan makanan tanpa setitik air kosong pon . tekejut rasanye . haha . petang tu dengan muka tak malunye aku tanye mama "ma takde kuih ke" . so after tu pon mama buatkan cucur ikan bilis kat aku . tapi mama suruh aku kopek ikan bilis tu . mama suh belah 2 je ikan bilis tu but i make it 8 . memang kecik2 jadinya . peduli ape . aku yang nak makan . hahahaha . tengah dok goreng cucur tu tiba2 adek aku balik kate makcik mala *tuan rumah kenduri tadi la merangkap jiran aku , bagi lauk . memang banyak dia bagi . nasi aje sampai tak muat satu mangkuk besar khas tuh nasik kat rumah aku . sampai kene letak dalam pinggan . tu pon still menggunung lagi . so secara automatic nye makan malam telah pun tersedia kat atas meja . memang tak masak nasik langsong . bagus betul bila jiran buat keduri ni . wahai jiran tetangga ku sekalian . cepat2 la bagi kawin anak pakcik/makcik tu . pastu boleh bagi saye jadi AJK makan . takyah susah2 tolong mak aku masak . hahaa . dah lepas makan . abah , mama and my brothers pegi funfair . aku tanye mak aku na g mane sbb aku tak tau ape2 , tup2 semua org dalam rumah besiap mcm na pegi kenduri . tp kenduri ap yang malam . mak aku ckp kalau tanye aku na pegi ke tak sure aku tak na . ugut kerat 18 pon aku takkan pergi . haha . hello . funfair is my childhood memory . ofcoz aku tak na memory tu balik . kalau nak bawak aku pegi cosmo world ke genting highlands ke nak la jugak aku pegi . ni setakan funfair . tak menyesal pon even ko ckp yang kat situ ade bende best kalau aku tak pegi . malah aku amat berbangga sebab bende best tu ade kalau aku pegi je . haha . *melalut suda . ok fine . sepanjang peninggalan diorng ke funfair . aku tinggal ngn kakak aku . yang aku peliknye takde lak die kacau aku tengah on9 waktu tu . penat je aku prepare jawapan na bagi kat die kalo die kaco aku . kalo die kaco sure aku soh die on computer tuh . ak pon aku akan berjasa ngn die dan pergi bukakan comp tu tork die . bile 'robongan dari funfair' balik baru die kuar bilik . memang aku ase kakak aku da tebiat . dah tu boleh pulak die kacau aku maen dari kol 10 sampai kol 1die tak bagi2 balik kat aku . memang la kan . hahaha . dah arh malas nak membebel . *padahal da panjang .


aku pon taktau nape aku suke buat post tengah pagi ni...hehe

Sunday, December 18, 2011

PAGI MASIH MUDA

NOTHING FOR THIS MORNING . SAJA SUKA BUAT CAPS LOCK . AKU TA ANGGAP VISITORS BUTA OR BLIND . TAPI DAH HOBI AKU DI MASA LAPANG BUAT KERJA NI . ANDA HARUS MENERIMA SEADANYA . BACALAH WALAUPUN SEKADAR TULISAN . TATAPLAH WALAUPUN SEKADAR HURUF YANG TIDAK BERMAKNA . FOR THE LAST TIME , THANKS FOR VISITING . =D . CAUTION ::::----> I'M NOT TIRED TO PUBLISH SOME NONSENSE POST IN THIS PUBLIC DIARY . <~~~~~~~>WAYAR DAH PUTUS . WHO'S GONNA BUY ME A NEW YELLOW WIRE . WINK2 . ADA ORANG DAH CURI WAYAR KUNING AKU MASA AKU TENGAH ON9 . THE PERSON IS THE PERSON WHO IS A PERSON . HAHA . SUKA PULAK . ABAIKAN KEGILAAN AKU PAGI-PAGI BUTA NI . NAMA PON PAGI MASIH MUDA . SO BUAT2 LA BUTA NGAN PERANGAI GILA AKU NI .



sesungguhnya aku dah bosan tunggu ko on9 tawu tak . tunggu la aku anta surat melayang tepat sampai atas kepale ko . sabit ko my long lost friend je . kalo tak memang da lame aku block org gile selalu merapu ngn aku

Saturday, December 17, 2011

mixture

assalamualaikum
every post aku sure start ngn my BORING confession kan . haha . memang tengah boring pon sekarang . bilangan orang untuk dikacau bilaukan hidupnye berkurangan bile tiba waktu mcam ni . memang la bekurangan . aku je ta reti na tidur lagi . orang lain semua dah dibuai mimpi yang indah . aku still depan bende yang menyala ni . cakap sal mimpi . baru aku sedar yang mimpi aku bertema . i mean betapa banyak kali sekalipun aku terjaga dan mimpi aku akan secara automatiknye terputus , tapi bile aku sambung tidur balik , memang la mimpi bende lain tapi berkait rapat ngan mimpi sebelumnye . *ayat tunggang tebalik...tu la org soh tunggang kude aku g tunggang kambing...ayat pon tunggang tebalik . ni la akibatnya bile tabiat suke tido lambat semakin berleluasa . orang bangun na qiamulail , aku baru na melelapkan diri . bukan letak kepala atas bantal terus tidur . sempat muhasabah diri dulu *muhasabah diri la sgt . bangun solat subuh rase cam baru pejam mate and then kene bangun balik . bile la kawan mama tu na pulangkan pendrive aku . fuh . naseb baik dalam tu ade hasil karya seni aku dan fail kerje khusus akaun je yang penting pon . gamba aku tak kesah . a small matter je . hehe . 


post pagi ni mix . suke aty aku la mix ngn ape pon . mcm mix fruit cake . saje upload gamba ni . tade ke la katekan . tak layak untuk memohon sebarang jawatan lagi . aku hanya layak untuk kerje kat counter pertanyaan yang aku bine dekat umah aku ni . tahap communication  terok ade hati na dok kt info counter . bhahaha . gelak kat diri sendiri . entah arh . bosan . sehari tak kene tanye soklan cepumas tak sah . 





dah ade bakat yang terpendam upenye....bhahaha

Friday, December 16, 2011

tekad ^_^

assalamualaikum..
orang laen buat blogwalking tapi aku buat WEBwalking . hahaha . guess what . aku jumpe sumthing yang comel sangat . jap2 na upload .


comel kan...hahaha . kek yang berbentuk permainan chess . tp character die cast SUPER MARIO . tp it's still cute . jgn cakap aku kurang siuman or gile chess . aku suke maen je . tak capai tahap gile lagi . tp kek ni memang comel . hahaha . kalo tak dpt ni yang biase pon jadi la . 
i mean yg mcm ni . pon comel jugak kan . memang banyak la cost die . but i'll find it one day . even terpakse cari for 10 years . haha . i'm interested on it . whee . kalau orang laen na cari kek bentuk angry bird tapi aku na cari kek bentuk chess . bhahahahah . asalkan aku tak melalut mintak bende bukan2 . hehe .  yang ni pon comel jugak . boleyh dikatekan sume comel bg aku...hehehe...dah arh . assalamualaikum


ABAIKAN BENDA NIEYH

Thursday, December 15, 2011

dialog

assalamualaikum
cop3 jap . bosan kot . dah mule la melalut kalo tade keje . ary ni je dah brape kali aku melalut ngn mak aku . mase aku na lunch tadi la . hehe . aku lunch kol 5 . bhahaha . breakfast kol 2 . dinner aku tak tau na makan bila . makanan dah ade atas meja tu . nanti la kot . supper aku maybe pagi2 bute saat org alim bangun untuk qiamulail . ok fine back to the story . mase nak lunch tadi terjadinye satu tragedy yang memalukan aku .

aku : kuah ape ni ma . *dalam aty 'mcm pena rase tp tak tau lak ap name'
mama : kuah senggang , kan kamu suke dulu
aku : asal tak kaler kuning pon . *sbb slalu kaler kuning
mama : abah kamu tak letak kunyit la tu , cube tengok ade tak die letak serai
aku : serai tak de . tapi daun pandan ade la *dgn confident nye jawab
mama : tu bukan daun pandan la tapi daun kunyit
aku : erk . bukan daun pandan erk . *cover malu

persoalan . daun pandan ngn daun kunyit physically berbeza erk . haha . so dengan perasaan yang malu aku pon sambung makan . plus ad ag satu incident yang aku ase akan jadi satu perkare yang takkan dipersetujui oleh ramai pelajar sekolah terutamenye yang pemalas . kisahnye cm ni . mase aku tgh buat homework maths kat depan ni . *actually bosan tunggu kakak aku conquer lappy nieyh . amek tindakan drastic buat homework . 

mama : rajinnye study hard *hard la sgt.. = ="
aku : bukan study . homework . masok 10% markah exam mext year
mama : bagus la macam tu . kalau boleh semua homework masuk markah exam
aku : asal pulak
mama : ye la .  baru la budak2 na buat homework 
aku : heh . T.T

kalau na bagi anak murid sekolah rendah mama aku boleh la . buat homework sebab terpakse memang adalah satu yang menyedihkan . ye la . bukan ke segale ape yang kite buat kene ikhlas . baru dapat pahale . *mcm selame ni aku buat homework secare ikhlas je . eyh ikhlas ape . bukan sbb aku suke dengan kehadiran homework tapi takot kene blacklist . so terpakse la ikhlaskan diri membuat segale tugasan yg diberi. tp tade la 100 % aku buat kn... heheheh . dah la . tutup ruang bosan aku sampai sini je. assalamualaikum



wink2..bosan...thanks to you . sape terase amek le...aku bagi free

wink2

assalamualaikum...
weyh bosan arh .
saje nak buat post yang ke 99 . actually post aku da over 150 dah . tapi malangnye akhir tahun 2010 aku padam  more than 50 post . maybe nak dekat 100 aku padam . aku pon tak tau kenape dan ape motif aku padam . kadang2 menyesal jugak padam . ye la kan  my public diary . sure gelak sorang2 bile bace balek ap yang aku tulis zaman kanak2 dulu . ok fine perkara yang lepas usah dikenang . bukan boleh undo balik ap yang aku buat for about one year ago . bhahahaha . kebosanan malam ni terhenti pabile  teman merapu meraban dah sampai . i mean my classmate Nur Afizah a.k.a pija . dah 2 malam aku mengubat bosan dengan merapu ngan pija . die memang ratu merapu nombo 1 . suke makan ikan kerapu kot . hehe . maen2 je . ok fine memandangkan ni pon yg ke 99 . aku na tulis panjang2 . sambong balek ckp sal pija . my first impression bout her . sorang yang pendiam . tapi pade hakikatnye talkative . huh . sebab tu la aku malas na judge orang mase first time jumpe . sure tak betol punye . ok fine . na ckp ape ag sal pija . entah la . sori pija . sape soh ko merapu ngn aku sekarang . kan dah jadi bahan idea aku . dah. drop the subject . dah arh . bosan tahap tenok nieyh . tetibe teringat kat homework tuh . ta sampai setengah pon aku buat . esok la buat . takkan na buat pagi2 bute ni kot . takde motif na update sebananye .





moody tetibe malam nieyh...entah arh pesal...

Wednesday, December 14, 2011

pantang larang

memang aku nak bunuh sesape yang buat my tears ran out .
memang la aku da lame ta ngamok .
tp agak2 arh .
sekarang ni memang aku tak kesah kalau gegendang telinga aku pecah
kalau pecah lagi bagus tak payah denga suara ***** tu tiap2 hari .
da la semalam saket jiwe layan budak tak paham bahase .
membadak ayam je cakap aku sombong .
suke aty aku lah .
eyh kalo aku sombong salam ko pon aku ta jawab lah .
privacy aku lantak aku la na buat ap pon.
kalo aku telebih jujur kang ckp ape plak
tiap2 ary ade je manusie na bgi aku menyumpah seranah kt diorng
dasar orang tak bertamadun
cube la beretika siket .




emosi aku suke aty aku lah

Tuesday, December 13, 2011

effect

assalamualaikum .
weyh bosan gile sekarang nih .
erm . rasa nak bunuh budak sorang ni .
haha . lantak kat kaw lah .
baru aku tau yang cell dalam badan aku tak boleh terima keadaan yang sejuk .
after keluar dari snow walk tu terus nak pengsan .
mase dalam tu boleh tahan lagi even though memang rase na lari dalam tu .
keluar je terus tak boleh jalan selama hampir setengah jam  .
memang lepas tu aku keluarkan statement "taknak belajar kat oversea" suddenly .
memang la tak pernah terfikir na study kat oversea .
tapi memang suddenly terkeluar statement yang agak pelik dari mulut aku .
after tu sampai air-cond dalam kereta pon terasa sejuk semacam walaupun pasang "low" .



bosan tengah2 malam atau lebih sesuai dikatakan pagi

Tuesday, December 6, 2011

no motive

byeII internet for a week . dah la aku ni kaki online . memang la hidup aku tak lengkap tanpa internet . tapi kalau duduk kat hostel boleh pulak discipline kan diri tanpa internet . hurm . but i'm still me . seminggu nak balik kampung kat johor . ok fine . maybe boleh tahan la kot . bukan lama pon . seminggu je . bosan pulak dah ni . tak de motif sebenarnya na buat post ni . suka2 je na tekan PUBLISH POST ni . haha . dah la.bye2

malam ni ramai lak ckp rindu kat aku...bhahaha...tunggu bukak skolah le kwn oiy

Friday, December 2, 2011

moody

pendrive da jumpe . serious dalam keadaan yang menyedihkan . ibarat keadaan orang accident kat jalan highway tau tak . walaupun tak seteruk orang yang accident tapi tetap menyedihkan juga . kakak aku jumpa pendrive tu dalam seluar adek aku . da la penuh dengan tisu . seriously pelik gila . masalahnya memang aku bengan tahap tenuk tau tak . memang aku sumpah seranah habis siapa yang masuk pendrive tu dalam seluar . kalau da dalam poket seluar tu sure la masuk dalam mesin basuh sekali . memang berwap air aku tengok dalam dia . huaaaaa >,<.......hurm .



missing my tenok...bhahahahahah

Thursday, December 1, 2011

welcome december

nak welcome december macam na welcome new year je . takpe2 nanti new year aku buat cam ni jugak insyallah . kalau tak da aral melintang . ye la kan . december adalah bulan yang aku akan tempuhinya dari hari first sampai lah hri last . sebab bulan lain semua aku lalui dekat hostel . beberapa hari je na tempuh kat rumah . malam2 macam ni tergendala jap nal buat post sebab nak jawab soalan mencabar minda si Fatin Nabila a.k.a jenab tuh . haha . memang mencabar minda . buat aku fikir nak jawab ke tak . haha . tak boleh buat post tiap2 hari sebab takde topik yang nak diketengahkan . so aku buat post kalau bosan jeh . =D . dah la bye . assalamualaikum

HOPE THIS DECEMBER WILL BE GREAT



sorry for all my mistake

Wednesday, November 30, 2011

bye2 november

kebosanan tahap melampau yang mengalahkan tenok kat zoo tu . eyh2 . sape perasan semenjak dua menjak ni aku suka sebut pasal tenok . haha . something special bout the tenok maybe . jap2 na cari gambar tenok
ok fine dah jumpa . otototototo comey betol sebab dia cartoon . haha  . hakikatnya hanya tuhan yang tahu . haha . serious bosan . maybe ni post terakhir NOVEMBER aku . pukul 12 nanti aku buat post pertama DISEMBER pula erk . haha . membosankan diri dihadapan lappy yang entah bila na meletup . tadi buat mind map sejarah . siap satu bab terus bosan . so sekarang ni baru siap 2 bab . tu pun suka hati aku nak buat bab mana yang sikit . haha . so my last word 

BYE-BYE NOVEMBER
tetibe rase bersalah pulak menippu org yg ta berdosa...hahaha

Tuesday, November 29, 2011

bosan::boring::bosan

assalamualaikum warahmatullah wabarrakatuh . *sorry kalau salah
ala kalau salah pon jawab je lah .
sumpah bosan .
before korang tanya kenapa aku buat post ni biar aku jawab dulu
jawapan yang pertama ::: aku seriously bosan tahap tenok dekat zoo yang tengah tidur malam2 ni
kedua ::: dah ni blog aku , my opened diary *aceceh , suka hati aku lah nak buat apa .
ketiga ::: lantak kat aku lah nak buat apa pon dengan benda ni . *macam sama dengan yang atas jeh
keeempat ::: tolong la nak hilangkan bosan ni
kelima ::: bila la bapak aku nak cuti tak *lagi seminggu kot (masuk dalam sebab ke)
keenam ::: no reason for me to talk anymore
ketujuh ::: aku nak publish dah ni
kelapan ::: sebelum aku merapu lebih lama
kesembilan ::: ops . lupa pulak . otak aku tengah terfikir nak jadi designer tapi hati aku tak nak .*tebiat dah ni
kesepuluh ::: daah . TAMAT LAH SUDAH POST KALI NI

sekian terima kasih =.=" *muka teruja maybe . =D

tebiat malam2 biaselah kan...

fever again

for the second time of the week !!!aku demam lagi . perghhh . dah la tibaII demam malam tu . tekak sakit gila . rasa macam nak letak ais batu banyakII kat tekak =.=" . tapi masalahnya minum air sejuk pon tak dibenarkan ni kan pula nak letak ais dekat tekak . memang dilarang sama sekali . almaklomlah orang jarang demam . bila dah demam rasa macam sakit tenat gila tahap tenuk . tenuk pon tak sakit teruk macam ni . so kalau demam buat apa?? . tidurlah jawabnya . memang kerja aku kelmarin sampai lah semalam tidur je . dah la siang hari tidur . malam hari lagilah tidur . mak aku tak bagi tidur lambat sebab aku still demam lagi and punca aku demam ialah aku suka tidur lambat katanya . so pukul 10 lebih aku dah tidur . serious awal gila . dan terjadilah kisah aku terjaga pukul 4 pagi dan terasa segar semacam . tapi try untuk tidur juga . tunggu kakak aku bangun tidur . tunggu dia pergi sekolah *SPM daa . and then aku pun layan internet yang agak membosankan dipagi hari . sampai pukul 11 dan terasa mengantuk . so take a nap in the morning maybe . bhahaha . pukul 2 baru bangun . tapi aku pelik juga . asal sampai 2 kali demam dalam duration yang singkat pula tu . demam exam ?? woi yang SPM kakak aku bukan aku . homesick ??? aku memang kat rumah la ni . takkan hostelsick kot . memang tak la kan . musim demam maybe . hahaha

bile adek aku na bangun nieyh....aku na cari earphone aku daa....

Saturday, November 26, 2011

psychology

assalamualaikum !!!
nak tanya satu soalan boleh tak??
salah ke kalau minat KUNING @ YELLOW ?
what's the point of judging whats people love?
kuning tu buruk sangat ke ?
or sebab tak ramai orang dalam the whole wide world minat kuning ?
apakah pertikaian akan terjadi bila statement "aku suka kuning" keluar ?
ko tak rasa ke yang kuning tu cerah ?
cikgu aku ada cakap yang kuning tu merangsang minda untuk mengingat
so that's mean kuning tu good for a student to study la kan
salah ke menerima apa yang orang lain minat
janganlah nak pandang pelik bila dia cakap something yang ko tak minat
bukannya semua orang suka benda yang ko minat
consider la sikit
kalau dah semua orang obses benda yang sama dan semua orang ada benda yang sama
tak ke boring pandang benda yang sama
think of it
ko tak rasa kesian ke kalau ada orang sanggup tukar minat sebab ko perlekehkan dia
belajarlah untuk menjadi seorang penerima
dan belajarlah menjadi seorang yang setia
benda yang ko minat tu can make colours in your life
**dah habis psycho orang dah



betol ape aku cakap........

kindergarten

suddenly i miss kindergarten . bhahahahaha . i'm now 16 and still thinking of kindergarten . memang aku dah gila . ok fine . tadika tak payah susahII pakai uniform . suka hati nak pakai baju apa . *tadika aku dulu macam tu . tak payah susahII nak fikir perasaan kawan . kalau marah kat kawan , ayat famous masa tadika "tak nak kawan awak sebab awak jahat" . tak payah nak ambil exam yang complicated . exam masa tadika senstiasa dapat 100 markah semua subjek . masa tadika fikir nak main je . akhir tahun dapat mainan tiapII tahun . tak payah takut kalau tak siap homework sebab paling susah pun homework kene tulis ABC *masa 4 tahun la . masa aku 4 tahun first day aku masuk tadika mama bagi bekal and bekal tu tumpah . tapi aku biar je bawah meja tu sampai cikgu tanya kenapa muka aku nampak macam nak nangis and aku tunjuk la makanan bawah meja tu . masa aku 4 tahun jugak tak silap . kelas muzik . cikgu tengah main piano tibaII aku bersin . maybe sebab lantai banyak habuk . lepas tu banyak hingus aku keluar . cikgu terus pergi ambil tisu *memang dia prepare tisu toilet tu kemana sahaja bila bawa kitorang . and then cikgu pun lap la hingus aku . masa aku 5 tahun aku tak nak masuk kelas sebab cikgu tu muka dia garang . hahahahahahaha . masa 6 tahun rasa sedih sebab nak GRADUATE dari tadika . sebab after tu kene pakai uniform and so on . seriously kindergarten is the sweetest memory ever . even masa tadika digelar BUDAK COMOT . so what . budak tadika semua comot . hahahaha .


memory that never be forgotten

Thursday, November 24, 2011

that night

nothing much to say bout it . 
date : 23/11/2011
 :::
 vanue : rumah Faiznur Asyikin *sorry kalau salah eja
:::
time : 9.00 p.m
:::
guest : candidate UPSR 2007 SKDM
:::
menu : BBQ (chicken &sausage)
bihun goreng
:::
its hard to believe yang aku hampir tak ingat nama kawan sendiri
what happen to me heh
sorry to Haniza yang hampirII aku lupa
maybe rupa ko da berubah
or aku yang memang rabun malam tu
reunion for us yeah
tapi aku pergi sekejap jeah coz mak aku ade assignment nak buat 
plus aku still demam lagi malam tu
tapi memang kelakar
it is for candidate UPSR 2007 yang dah habis PMR 2010
and waiting for SPM 2012
tapi next year macam merancang nak buat lagi je
tp kali ni my mom na sponsor
hurm
rugi sebab tak bawak camera along malam tu
totally lupa bout the cam 
dah la diorang buat tema PINK
memang aku tak pakai la kan
seriously aku tak tau pasal tema tuh
nasib baik tak bagi tau aku
missing the night
dekat aku ade 3 pic je
tu pun tag pic
credit to NurAin Ayuni coz tag pic tu
=D


seriously kek ni comel

from left : norman , haniza , aku , aishah , atikah
p/s:aku takot tgok muka aku sendiri dalam gambar ni sebab macam hantu


with ainaa syahirah
==============
ni je la kot yang ada . haha . nanti kalau aku jumpa lagi aku letak lah . 



kinda like my new atitude now...hahaha

Wednesday, November 23, 2011

fever

finally . baru larat nak buat post . dah dua hari demam plus tak larat nak buat apaII even get up from my bed . online pun sambil terlantar kat atas katil . eyh cop jap . kakak aku enterframe jalan depan aku pakai baju sekolah sambil tersenyum . keseronokan maybe sebab baru habis exam addmaths . ok sambung balik . ni pun sebenarnya tak sihat fully lagi . tapi dah boleh bangun . semalam lagi la . aku keluar jap pergi toilet . bila masuk bilik balik rasa pening semacam . bila nak jalan pergi kati suddenly my head felt dizzy and aku jatuh terlanggar kipas . memang kipas tu jatuh atas aku lah kan . lama juga la aku meniarap atas lantai tu sebab ta mampu nak bangun . demam yang paling disaster bagi aku seumur hidup . tambah pula dekat kerongkong aku bengkak sebab luka . so agak seksa nak menelan even telan air pun rasa macam telan batu . ni kan pula nak telan makanan . memang seksa tahap tenuk . malam semalam dah ok sikit . tak da la seperit selalu . malam tu jugak lah aku pergi klinik buat kali kedua berturut-turut . klinik yang sama . doktor yang sama . ni sebab kulit aku kena alahan . aku tak tahu apa yang aku makan sampai kena alahan sampai macam tu . time tu jugak la abah pergi beli satay . walaupun perit aku tetap telan juga . hurm . sedih betul demam kali ni . aku tak tau jangkit dengan siapa . haha . lantak lah . jangan kena H1N1 sudah lah .
whats the point of waiting anyway.....hidup mesti diteruskan...thats my new principle.. =D

Sunday, November 20, 2011

disaster

pada malam 20.11.2011 ni la pula nak sakit . kepala tibaII rasa berat . tekak memang dah sakit daripada bangun tidur tadi . my nose suddenly runny . badan rasa lemah . seriously pening kepala sekarang . ok fine badan dah makin panas . tadi ada muntah sikit . and now i can fell the heat in myself . padan lah rasa malas nak makan hari ni . dari pagi aku makan sepinggan mee and roti telur pada petang hari . without touching a spoon of rice pon . benci betul kalau jadi macam ni . tapi best jugak sakit ni sebab dah lama tak sakit rasa macam ni . tapi tak larat la kawan . to AMIEZA AZMI sorry sebab tak boleh bagi tau maksud dekat plastic choclairs tu sebab tak boleh lah . wait till i open my heart .


pening pale la weyh...tp na on9 jugak

extreamly mad

jangan nak judgemental sangat boleh tak . dah cara aku cakap macam ni . jangan lah terasa aku marah kat ko . bila aku cakap salah , bila tak bagi respond lagi la marah . nobody's perfect okay . kalau rasa diri tu cepat terasa jangan nak cakap dengan aku . kalau nak cari risiko silakan berbicara dengan aku yang berkemungkinan akan marah kat ko . siapa terasa silakan tempah tiket untuk menjauhkan diri dari aku . kalau tak anda berkemungkinan akan terasa diri anda dimarahi oleh seorang insan yang dilahirkan sebagai MUSFIRAH MOHAMED .


dont judge a book by its cover lah

Saturday, November 19, 2011

never last memories

will be missing the SCHOOL DAYS OF 2011 . hari last pergi sekolah 18 November 2011 . aku balik awal sebab mama dengan abah dah malas nak tunggu aku kat sekolah tu lamaII . so mama pon pergi la minta surat pelepasan dekat PK HEM . pukul 12 tepat aku keluar dari pagar ASRAMA SMK RAJA PEREMPUAN IPOH and left thousands of memories of year 2011 . itu pon aku sempat lari kejap pergi sekolah lepas angkut barang masuk kereta semata-mata nak wish byeII dekat yang masih tertinggal kat sekolah tu . this week je memang banyak memori tercipta . dah la 2 hari berturut-turut nama masuk dalam buku ponteng *ada sebab munasabah okay . dah la hari selasa cermin mata patah . seriously pergi sekolah without my spec is like **** . like a person that don't know where to go . nampak tu memanglah nampak . tapi kabur yang amat . kawan sendiri pun ta cam memang dah kritikal sangat lah tu . ok fine . bila da habis sekolah bagi sesi 2011 maka tamatlah sudah aku digelar pelajar form 4 . and it will be my SPM year next year . suchacreepyscaryhorrible year next year . tadi dapat resul sekali and the result make me never stop to put a smile on my face . it is the best that i gave . it is the side of my happy story of the day . giliran the sad story pula . pagiII aku ddah tahan air mata aku daripada mengalir . PUANHAJARNABIHAHMOHDSALLEH will be transfered to shah alam . tak pernah terfikir aku akan lost someone like her for the second time in my life in RPS . seriously aku nyarisII nak menangis tadi . berjaya tahan and baget tak de apaII yang berlaku padahal dalam hati dah berlagu . and i hate that feelings .

thanks sebab robohkan tembok ego aku BUDAK

Tuesday, November 8, 2011

now or never

once again . buat bende yang aku "JARANG" buat . macam mana nak tidur malam ni . aku pegi minum 1 jug air nescafe . bukannya saja nak minum . TERPAKSA . at first aku nak bancuh 1 cawan je . skali terletak nescafe TERLEBIH . tp letak gula sikit je . memang PAHIT habis lah kan . so pergi la tambah gula . lepas tu air aku terlebih manis pula . sedih betul . takkan aku nak minum juga air yang dah macam kordial tu . so aku pun tuang air tu dalam jug and then tambah ar sampai penuh 1 jug tu . memang kordial pun . sedap pula jadinya . betul ye  . tiada sebarang mitos atau tokok tambah atau seangkatan dengannya . kalau tak percaya tanya adik aku . memandangkan tak da siapa na minum minuman tu malamII ni . so aku la yang berusaha menghabskan air tu dan akhirnya berjaya juga . and the effect is I can't sleep right now . caffien terlebih la katakan . dah la aku memang ada penyakit insomnia . ala yang susah nak tidur malam tu . tapi tidur siang memang laju . spesies burung hantu @ owl kot aku ni . entah la . dan aku paling tak suka bila penyakit tu datang waktu aku tengah bermasalah . memang aku nak naik gila . dan mungkin aku takkan salahkan takdir sebab itu yang tertulis dan terpaksa menerimanya dengan hati yang terbuka . serious malam ni aku pasrah gila . tak pa la . online habis habisan sebab esok nak balik dah . haha .


Apa kene ngene ngn tajok tah....aku sendiri musykil

Sunday, November 6, 2011

persoalan

ok fine..memandangkan malam ni malam 12 zulhijjah . thats means hari ni HARI RAYA AIDILADHA yang pertama . lupa na ucapkan selamat hari raya . tak pa lah . tahun depan aku wish . sebab aku tengah musykil sekarang ni . persoalannya adalah : KENAPA ASAL MUSIM RAYA , SURE ADA BUNYI MERCUN A.K.A ORANG MAIN MERCUN . kenapa waktu lain tak da orang nak main mercun .  ok fine , memang la ada orang yang main waktu lain . tp tak da la sekuat dan sekerap musim raya . satu  soalan yang bermain di fikiran aku sekarang ni . MERCUN HANYA DIJUAL BILA TIBA MUSIM RAYA JE KE ? nak kata ye tak juga sebab waktu lain aku pergi kedai ada je jual mercun . OR musim raya harga mercun naik secara mendadak . sampai sanggun jadikan pekerjaan menjual mercun daripada PART TIME to FULL TIME work . tapi memang aku pelik habis habisan sebab .  ok fine kalau hari raya aidilfitri aku tak kan tanya mana budakII tu dapat mercun sebab sure ada jual kat bazar ramadhan . tu lagi satu hal . bazar ramadhan pada dasarnya ditubuhkan untuk menjual juadah berbuka puasa . tapi sekarang ni semakin lama semakin ramai yang lebih suka jual mercun . gerai yang jual mercun semakin meningkat kat bazar ramadhan . ok fine tutup cerita bout eid fitr . kat mana tadi erk . owh ok . hah ini tak raya haji dan deepavali baruII ni contohnya , sepanjang aku kt rumah tak da pula bazar ramadhan mahupun gerai yang menjual mercun . nampak sangat la diorang simpan mercun tu sejak azali untuk digunakan pada musim raya yang akan datang . apa istimewanya membakar mercun pada musim raya . sama je . mercun tu akan dibakar , meletup dan tiada hasil melainkan ibarat membakar duit yang digunakan untuk membeli mercun . tolong la jawab persoalan ni . so sorry sebab post ni adalah isu sensetif bagi sesiapa peminat mercun . tapi fikirlah mercun tu membahayakan diri .


enjoy reading





sorry kalau terasa

Friday, November 4, 2011

aura PEMBUNUH

muka aku exited sgt ke dlm gambar di atas *soalan mintak penampor . pada hakikatnya memang exited pon . first time in my life nak buat something yang aku ta pernah dan tak pernah terfikir pon dapat buat . perkara tersebut adalah sembelih burung puyuh yang mungkin sangat lah kecil *tade la kecik mane , memang start uztazah bagi tahu pasal praktikal sembelihan nak buat hari khamis aku dah exited semacam . bila dah diri ni mempunyai aura PEMBUNUH yang kejam , bila sembelih tu rasa macam seronok walaupun agak keliru dengan perasaan sendiri . tapi masalahnya waktu hari kejadian aku dapat sembelih 2 ekor je sebab diorang tak nak bagi pisau yang LIMITED EDITION tu kat aku . kerja aku cek urat tu putus ke tak dengan fyfah . serious bosan kene belek tengkuk burung yg penuh dengan darah tuh . tapi best jugak . tapi aku ni kejam sikit . nak tengok apa aku buat kat burung II tu . jap erk


masa ni burung tersebut masih hidup dan masih bernyawa *sure la bernyawa kalau dah still hidup




ni burung first aku sembelih . mungkin cara aku agak kejam tapi ni lah yang paling lemah lembut yang aku try buat *hish nyampah aku  . dan hasilnya jadilah macam ni 

PRECAUTION KEPADA SESIAPA YANG  MEMPUNYAI BELAS KASIHAN TERHADAP BINATANG JANGAN TERUSKAN PEMBACAAN ANDA KERANA IA AKAN MEMBUATKAN ANDA BERASA INGIN MENANGIS








terbesar pula yang last sekali ni . ok fine ni jelah great moment kitorang dengan burungII sekalian . ta sempat pula nak tangkap gambar burung puyung yang dah ready untuk dimakan *terasa diri ni kejam pula  

sape perasan ayat aku skema hari nieyh....sumpah na gelak

Friday, October 28, 2011

thereasonisyou

waiting you is such a stupid idea but i kept doing it
hating you is a waste cause it will never be
loving you is such a disaster that will punish me
thinking of you will make my brain explode
texting you will waste my prepaid
IM you will make me wait
talk to you will make me look as a stupido
searching for you will make me tired
all the action will affect 100 % to me
and the reason is you


p:s/cilok kat memane tah...bhahahaha


waiting you is such a waste but i'll keep wasting my time to wait for you

Wednesday, October 26, 2011

adayfullofmemories

since da habis exam week so dengan aman bahagia kitorng g lawatan to N.9 sabtu lepas....lawatan nieyh free...tak tawu lak sape yg sponsor .....motif utama lawatan ni ialah melawat asrama dekat seremban yg menang ASAT peringkat kebangsaan owh....da la lawatan ni sehari je...mmg perjalanan agak kelam.....sumpa cantik asrama diorng....starting from the front gate till the end of the block.....mmg sebuah asrama yg dijaga dengan rapi....we even didn't found a single rubbish in the hostel....before kitorng sampai N.9..kitorng stop by dekat putrajaya.....pegi galeri perdana.....it's not the first time aku pegi situ....tp bile da pegi ngn kwn2 diri nieyh jadi exited tetibe bile sampai sana...hahaha...padahal bukan ade pape pon...just the same view dari dulu sampai sekarang....sampai seremban kitorng g cari oztel tuh..mmg cantik gile oztel die....byk station and bilik2 khas yg dihias...mcm msok hotel je rase..bukn hostel...

antare pic hostel tuh
haahahahahahahahahaha.......motif sebenar adalah untuk tngkap sume slot tp malas na bukak camera lame2...sikit je la dpt...hahaha....after tu kitorng stop byy kat nilai 3...membeli belah..tp msalahnye bas tu stop kat tempat yg jual kain , langsir , carpet , and so on...mmg aku tak tau na bei ap kat situ....10 kali round tempat yg same tnpe ade perasaan na beli pape...at last aku beli patong angry bird kaler kuning....mmg la comey kn...hahaha....
inilah function camera yg dibawa bersama semasa berjalan....hahahah...da la bye2...



buat mende yang aku tak suke mmg menjadi kewajipn korng untuk melaksanakannye kan

Saturday, October 15, 2011

themosttiredweekever.....

what a happytiredsadboredhardwork exam week ever....happy coz da habis elective paper a.k.a killer paper....tired coz waktu exam td aku struggle for account paper sampai lupe na tido *mcm wajib je tdo wktu exam.....sad coz unexpected things happen within 1 week....bored coz in a week i have to face the book all the time...and lastly..minggu nieyh buat pertama kalinya dalam sejara aku jd seorng yg hardwork....hahaha...what a funny of me.....seminggu paper pecah kepale....next week sume paper yg agak ringan la.....teras je pon...tp the part yg aku ta suke ialaj...JPN yg set up the question....pengalaman menceritakan segalanya....JPN suke buat soalan yg diluar pemikiran aku padahal jawapan depan mate.....name pon final..kalo ta mencabar tak de maknenye kalau excell pon....tp seminggu tu bukan tiap hari ade paper....isnin , chemist...selase , addmath....mase tgh jwb addmath tuh sumpa bengang...rase cm na jahanamkan speaker kat dewan tuh.....igtkn after habis pelancaran bulan bahasa tamatlah penderitaan akibat diganggu kebisingan dewan...rupe2nye sambong lak ngn taklimat buda f3 tok ape tah....abes tu sambong ngn perhimpunan budak ptg lak...da la test2 lagu mase tu jugak....mmg paper yg ter killer diuji ngn pelbagai ujian ...rabu tade paper...coz rabu paper bio...aku mane amek bio....kelas aku half je amek bio....dari pagi bosan giler dok lam kelas....after rehat waktu BM mintak kat cikgu na kuar dari kelas....dpt je kebenaran tros angkat beg sekali melambangkn yg kitorng takkan naek atas balek da.....turon bwh jumpe cik norro...die soh kitorng tolong die susun gamba ikot nombo....kalo sikit takpe..nie rasenye lebih pade seratos....mane taknye...gamba satu skolah....kelas..kelab...and byk ag.....khamis paper physics....and lastly jumaat paper account....hahahah

i won't regret for the path i have choosen

Friday, October 14, 2011

still searching

na cari lagu nieyh letak kat blog nie hah.....ta jumpe pon....
SESUNGGUHNYA USAHA TANGGA KEJAYAAN
dan kejayaan aku bergantung kepada tangga rps yg tinggi tuh




bhahahaha.....

bosan memanjat tangga

Sunday, October 9, 2011

exam world

assalamualaikum....


hahaha...berjaya edit gambar kat atas tanpa sebarang kecacatan yg ketara.....gamba yg sebena boleyh tgok kat LINK .....compare and contrast the pic...haha....the date is just to all form 4 RPSIAN....
nasihat terakhir buat rakan2 "seperjuangan" *sejak bile aku pandai buat lawak nieyh


ingatlah  jgn lupe study untuk menyambut kedatangan minggu perperiksaan...hahaha...
actually na upload jadual exam...mmg da ade...tp kecik..kalau enlarge jadual tuh jd ta cantik....so mls na upload....photostat jadual sendiri erk...
post kali nieyh banyak lak gambo.....jap2..na masok ag 1 gambo


haha....kalo boleyh letak bende nieyh kat pintu studyroom tuh da lame aku cari kat kedai.. *mcm ade je....haha ok fine..exam next week atau lebih sesuai dikatakan lusa atau kalau diikotkan tarikh exam akan bermula ESOK.....arghhhh....bukan tekanan sbb exam da dekat...tp tekanan sebab kenape perlu memulakan exam dengan paper elektif on the first week.....kalau semua soalan semudah ni

\

tak pe la...mmg jawapan da ade lam pale hotak......
tapi pabila soalan telah berubah wajah dan jawapannye kene panjang berjela seperti

DAN


aku dapat rasakan yg testpad kelas akan habis secepat yang mungkin dan tangan aku akn patah untuk menulis denagn cepat mengejar masa yang belom tentu dapat dikejar....hahaha.....tu belom tulis essay lagi....mungkin pada hari tersebut dakwat pen aku akan tinggal suku atau kurang lagi.....dan mungkin aku akan menyesal kalau ta bg habis dakwat pen aku waktu exam tuh.....haha...bile aku da merapu mlm nieyh terok jugak jadinye...da la...na tdo...tetibe ngntok lak.......
LASTLY



Friday, October 7, 2011

judgemental

aku benci org JUDGEMENTAL la.....lantak aku la na buat ape ngn hidop aku sekali pon...dialog yg aku dpt sume same je . kalau la 9 drpd 10 org kat malaysia nie judgemental , habis musnah kepale hotak yg sorang tuh . 
-----------------------------------------------------------
ok fine tutop cite . baru aku prasan . sejak aku naek form 4 nih aku makin nakal . hahaha . selame 4 thn aku skolah menengah *ta sampai pon agi sebenanye . taon ni la paling byk aku keluar kelas sbb na g toilet . paling ketare ialah . tiap hari khamis sure g toilet waktu addmaths . sbb bagi aku hari khamis adalah hari yg paling sibuk tuk aku . sbb after addmaths tu balik  . balik hostel g makan pastuh solat and then g skolah balik . coz ade kelas . balik dari sekolah pon da pukul 4 lebih . balik tu tros tdo . after maghrib baru buat homework plus study . ok fine . next week exam week . tanggal 10 Oct 2011 adalah tarikh bermulanya segala perjuangan menempuh final exam plus penentu TOV  and ETR for my SPM . ckp sal SPM tetibe teringat kerje khusus akaun . kene reject ngn ckgu . sbb kad stok aku negatif . actually kene redo balik bende tuh . tp just tuka invois plus ledger plus jurnal plus kad stok plus imbangn duga plus kunci kira2 plus penyata pendapatan . sumpa banyak . mmg gile balek la aku mcm tuh . tamat exam pade 21 oct . tp actually ade ag 1 paper . it is on 31 oct . dalam dilema . na amek ke ta . kalau amek ta kira lam pointer pon . tp kalau ta amek nnt slip keputusan buruk la pulak . haha . nnt la aku pikir . manyak sgt mende na kene pikir minggu nieyh . minggu ni aku isyhtiharkan minggu kepale aku berfikir . haha . da ngantok la . tdo la
"bye for the last time "

Sunday, September 25, 2011

continue

ok fine...lupe na letak hari jumaat kat blog post sebelom nieyh....ary jumaat tu pon menyedihkan...pegi sekolah dalam keadaan mengatok....da la aku tebiat siket ary tuh.....pegi dining bawak botol...cadangnye na isi air masak...tp disebabkan air masak takde....aku po isi la air teh O......bwak pegi sekolah....lupe lak ary jumaat ade bace yasin....dengan buat lawak bodoh pagi2...air teh O yg dibawa tu po dibuat air yasin....tp tade la bodo sgt...hahaha.....waktu PnP berjalan seperti biase...waktu agame tuh ok ag...tahan ag ngntok.....waktu BI tuh cikgu msok lambat.....sian die...die igt kelas start kol 9.10....padahal start kol 8.35....mmg sekejap je tinggal...waktu PJ lak..mmg aku ta ngntok...mae taknye...kalo da maen bola sepak...sape je pon ta ngntok...jdi lak keeper..mmg kaki kene tibai ngn bola je la hasil sepakan kwan aku.......waktu sivik blaja kat bwah pokok kat padang.....haha.....waktu Math yg paling sadis....disebabkan lambat masok kelas 5 min...aku ngn beberape org lagi kene dende berdiri kat blakang kelas.....mmg lagi ta ngntok....after tu dpt dudok...cikgu soh buat correction soalan yg telah disemak sebentar tadi.....aku try tok tulis selaju yg mungkin supaye ta ngntok....tp ta tahan jugak....akhirnye mate tertutup sambil memegang pen....skali kene ketok ngn cikgu...first2 ta seda pon cikgu yg ketok....slaki pandang atas nampak muke die....mmg aku teros senyum tak kate pape la kan.....hurm.....kalau la aju tdo ta seda2 kan best...na balek bru seda....sure da kene belangkong ngn ckgu...haha.....the end......hehe

Saturday, September 24, 2011

entitle

DENGAN INI SAYA MENYATAKAN BAHAWA BANYAK PERKARA YANG TERJADI DAN MEMBUAT SAYA TIDAK AKAN PERNAH LUPA AKAN KEJADIAN YANG TERJADI PADA SETIAP HARI PADA MINGGU INI....

!!!the diary start!!!
isnin /19 sept 2011
waktu perhimpunan macam biase...mendengar setiap ucapan dengan penuh kesabaran...waktu akaun kene DMERIT once again coz ta anta kerja khusus....tp happy coz that day jugak la akaun aku balance...so balik tuh tros buat akaun tuh sampa siap....bile da siap rase lega...tp masalahnye sekarang tatau na pring mcm mane...1 kes lagi...haha

selasa/20 sept 2011
waktu akaun suke sbb ta kene DMERIT sbb da tunjuk kat ckgu bahan bukti.....waktu rehat mase teman aina masok pejabat tetibe c.liza panggil dari dlm bilik PK HEM...die soh cari 10 org tok pegi sumwhere ptg tuh...da la balik kol 12.30...sape je pon yg tanak pegi....kitorng pegi dewan bankuet kat bangunan perak coz ade majliis penyerahan cek kebende tah kat pelajar pengajian tinggi...that means plaja universiti....balik je hoztel tros denga berite gempak.....the news is..kitorng kene incharge party this year again....da la combine party raye ngn akhir tahun sekali and the news were given last minute....plus kitorng ade mase dua hari je na prepare semua tuh...weyh last year pon prepare 2 minggu ta perfect la....hurm.....its ok...just terime je kenyataan uh...

rabu/21 sept 2011
something unexpected thing happen....waktu BM aku ngan jumok kuar na g toilet coz saket perot.....akhirnye aku terhenti kat kantin pabila nmpk rai plus budak oztel BG.....diorng kate na angkat barang for the preparation......haha....kitorng sampaikan pesanan kat cikgu lam kelas nd then tros melepak kat atas stage mcm org buat sketsa sambil sembang ngn cikgu plus main microphone yg mmg on the way na rosak tuh...before tuh kitorng g teroka galeri puteri...hahaha.....pabila jam menunjukkan pukul 1....ramai la budak f1 oztel yg tolong kitorng angkat barang from school to hoztel......hahaha......balik tu makan jap pastu solat....ade perjumpaan ngn cikgu...after tu tros g mengemas dining..dalam kol 5 pegi skola amek water fountain sebagai alat menyempurnakan gimik pelancaran....mase pegi ptg tuh hujan...tp ta lebat sgt...so aku ade la ciri2 mandi hujan petg tuh....pegi 4 org je..na angkat water fountain yg berat tahap anak gajah tuh....nasib baik selamat sampai....sampai kol 6...after tu mkn malam nd then naek ats ..mandi..solat...kol 8 turon......pegi dining balek.....sampai kol 12 naek atas solat isyak..then turon bwh blek.....kol 1.55 a.m...baru naek atas tok tido......sumpa penat.....tu pon ta siap ag....

khamis/22 sept 2011
pegi sekolah dgn penuh rasa paksa....sbb ngntok semalam ta hilang lagi....balik dari sekolah teros sambung dgn perkara yg ta tersiap...aku pergi menempah maut panjat kerusi tinggi2 semate mate na gantong ketupat kat lampu.....bukan ape....aku ni gayat la weyh.....segala yg dirancang terjadi dgn agk sempurna......tp gimik ta berape na jadi..hahaha...lawak tol.....sumpa kenyang gile mkn semalam....tp nasik je cepat habis...after cikgu2 sume balik...kitorng la melantang makanan cikgu atas meja tuh....tambah lagi cocktail ...hahah...after tuh form 4 pergi berkaraoke ngn lagu yg ade lam lappy tuh....sumpa lawak....maybe its the best moment...bhhahahaha......

THE END
of the happiest and hilarious week....

Sunday, September 18, 2011

♥horrible...terrible♥

i dare to spend my "Hari Malaysia " holiday for doing my kerja khusus nd the result is still not BALANCE.......arghhhh.....brapa banyak ag na kene DMERIT pas nih......just for not completing one kerja khusus , all my DMERIT marks  are gone..like  100 birds flying freely up to the sky...what a horrible , terrible attitude....bahahaha.......

Followers